Обикновено парламентът произвежда скандали и негативни новини, затова днес се

...
Обикновено парламентът произвежда скандали и негативни новини, затова днес се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: С огромно мнозинство бе прието предложението на БСП минималната работна заплата да се увеличи

„ Обикновено Народното събрание създава кавги и отрицателни вести, по тази причина през днешния ден се надяваме да получи по-голяма гласност една добра вест – със 175 гласа от всички парламентарни партии бе признато предлагането на „ Българска социалистическа партия за България “ за минимална работна заплата 50% от междинната, което за 2023 година е 850 лева “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.
„ Много сме щастливи, че общественият пакет, който предлагаме от 2 месеца, към този момент потегля в зала, получава поддръжка и се обръщаме към действителните проблеми на хората, затруднени поради рецесиите, поради цените и поради инфлацията. Надяваме се това да мине и на второ четене “, добави тя.
Нинова изрази и вяра, че в зала също ще мине предлагането на левицата за безвъзмездни учебници за деца от 1-ви до 12-ти клас.
„ Да обърнем акцента към позитивните вести и към това, че макар разликите си по въпросите за държавно управление и по разнообразни тематики и обединения в Народното събрание, най-сетне сякаш потегля една „ коалиция за народа “, прикани водача на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова се обърна и към другите парламентарни групи: „ Нека продължим в този дух. Остава малко време до Нова година - срокът, в който би трябвало да решим тези въпроси – да се обединим и дружно да намерим решение за доста проблеми на хората. “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР