Обикновено лекарите и учените са скептични по отношение на диетите,

...
Обикновено лекарите и учените са скептични по отношение на диетите,
Коментари Харесай

4 диети, за които е доказано, че работят

Обикновено лекарите и учените са скептични във връзка с диетите, считайки ги за не доста ефикасни, а от време на време и за рисков метод за намаляване. Но успеваемостта на някои от тях несъмнено не е за занемаряване - изключително откакто изгодите им за здравето на тялото са доказани от научни проучвания.

Експерти от Националния институт по кардиология на Съединени американски щати разгласиха лист с диети, които в действителност работят - и това е реалност, потвърден от науката.
 Отслабване с пчелен прашец - и още изгоди от потреблението му Отслабване с пчелен прашец - и още изгоди от потреблението му
Само няколко супени лъжици пчелен прашец, добавени към киселото мляко всеки ден, могат да подобрят метаболизма, да укрепят сърдечния му...

1. Средиземноморска диета

Тази диета се основава на потреблението на комплицирани въглехидрати (булгур, кафяв ориз, макаронени произведения от твърда пшеница, пълнозърнест хляб), зеленчуци и плодове, зехтин, ядки, риба, пилешко (в лимитирани количества). Можете също по този начин да ядете малко алено месо и сладкиши и да пиете алено вино.

Тази диета е освен ефикасна за намаляване, само че и доста потребна за здравето: тя оказва помощ за възстановяване на работата на сърцето и мозъка, предотвратява развиването на диабет и даже се предлага като предварителна защита срещу рак.

2. DASH диета

Тази диета, която е доста известна в Съединени американски щати, в началото е създадена за лекуване на хипертония. Тя се основава на цялостно отменяне на солта, захарта и храните с високо наличие на наситени мазнини. Изследванията удостоверяват, че сходна диета може да намали равнищата на кръвното налягане по-ефективно даже от медикаментите. Въпреки това, тя е превъзходен вид и за намаляване.
 Диетолог развенча 5 мита за положителното хранене Диетолог развенча 5 мита за положителното хранене
Диетолог приказва за митовете, с които постоянно се сблъскват тези, които се пробват да се придържат към вярното хранене. В гонене н...

3. Гъвкава вегетарианска диета

Основният принцип на такава диета е, че не би трябвало да ядете месо. Но в случай че в действителност го желаете, тогава можете да го извършите.

Привържениците на тази диета избират зеленчуци, риба, морски блага - само че не се отхвърлят изцяло от месото. И апропо те тежат приблизително с 15% по-малко от тези, които ядат месо постоянно.

4. Часово хранене

Основният принцип на тази диета е да се яде малко, само че постоянно, в идеалния случай един път на всеки 2,5-3 часа. На процедура няма ограничавания в храненето - като се изключи белия самун, сладкишите и фаст фууд. Диетата оказва помощ за ускорение на метаболизма - заради това за месец можете да отслабнете до 7 кг.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР