За много хора кучето питбул е една от най-добрите и

...
За много хора кучето питбул е една от най-добрите и
Коментари Харесай

Отглеждане на питбул с дете - възможно ли е?

За доста хора кучето питбул е една от най-хубавите и симпатични породи кучета. Доказателство за това е все по-голямата му известност. Въпреки това, породата е заобиколена от дезинформация, комплициране и несъгласия.

Всъщност развъждането на питбулите в началото е за боеве с кучета. Този факт, както и тревожните вести, въздействат на репутацията им. Но обективни ли са тези новинарски публикации? Или питбулите са просто жертви на подправени клюки и нелицеприятни легенди за експанзията?

Ако сте родител, безвредно ли е гледате питбул с дете? Въобще положителни ли са питбулите с децата? На първо място, дано си отговорим на този въпрос:

Дали питбулите са нападателни по природа?

Всеки притежател на питбул би дал отговор „ изрично не “. По природа питбулите са естествено привързани, любящи и сладки, когато са отгледани в грижовна среда. Те нападат единствено когато усетят заплаха за хората. Това е по този начин, тъй като са териториални.

Това не значи, че питбулите резервират лоялността си към един човек. Да, те ще демонстрират отзивчивост към господаря си, само че могат да се научат да се свързват с нови хора. Тези кучета имат доста преданост и обич, която споделят с цялото семейство.

Въпреки че питбулите могат да бъдат непримирими към други кучета, те не са нападателни по своята същина към хората.

Питбулите положителни ли са с деца?

Питбулите са страхотни с децата, в случай че се социализират и образоват по подобаващ метод от ранна възраст, тъкмо както всяка друга порода. Те също по този начин са доста лоялни, послушни и привързани към своите притежатели и човешкото семейство.

Всъщност питбулите в действителност, в действителност харесват хората. Те желаят да останат допустимо най-близо до стопанина си през целия ден.

Питбулите също са известни най-вече с любовта си към децата. В Съединени американски щати, откъдето породата произлиза, в миналото са били наричани кучета бавачки, тъй като имат грижлив темперамент.

 Безопасно ли е да се гледа дете с питбул в къщата

От всички породи кучета питбулите са едни от най-толерантните към децата. И с техния безконечен атлетизъм и сила, те постоянно са подготвени за игра.

Питбулите обичат своето човешко семейство

Питбулите обичат да бъдат държани от хора. Те обичат да лежат в скута на притежателя си, да се прекатурват за разтриване на корема, да бъдат гушкани.

Кучетата от вида на питбула са по-малко склонни да атакуван човек, в сравнение с други породи, в това число немски овчарки и чихуахуа. Но въпреки това, питбулите би трябвало да бъдат подготвени от дребни.

Не се притеснявай, образованието на питбул, без значение от възрастта, е единствено въпрос на интелигентно обмисляне. Разбира се, има разнообразни техники за образование на всеки стадий от живота, само че тези кучета процъфтяват с самообладание и поредност.

Всъщност, питбулите скоро могат да се образоват заради тяхната приятна за хората природа.

И тъкмо както няма да оставяте други кучета с деца или домашни любимци, вашият питбул би трябвало да бъде следен, изключително по време на образование за социализация.

Питбулите не са по-агресивни от другите породи кучета. Теглото, телосложението и размерът им обаче ги вършат по-склонни да заклещят или съборят по-малки животни и деца. За тях това може да е просто още една енергична игра. Но за нещо по-слабо и по-малко може да бъде мъчително. Следователно, ключът е да се следят по-големите кученца по време на образованието за социализация. Само по този начин ще гарантирате мирното развъждане на питбул и дете дружно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР