Обидени от отношението на държавата към случая Луканов, от липсата

...
Обидени от отношението на държавата към случая Луканов, от липсата
Коментари Харесай

Това Се Потулва Със Смърт! Няма Да Повярвате Какво Се Случва Със Семейството На Луканов 21 Години След Разстрела!

Обидени от отношението на страната към случая " Луканов ", от неналичието на наказани виновници за гибелта му през днешния ден роднините на някогашния министър председател избират да странят от светския звук и суетност, отдавайки се на ежедневната битка за оцеляване. Останали без всякаква вяра, че ще доживеят да видят убийците осъдени. И по този начин към този момент 21 години от черния 2 октомври 1996 година, когато 4 патрона застигат някогашния министър председател пред дома му на столичната улица " Латинка " 15.

Три от патроните попадат в гърба му, а един в дясното слепоочие. Изстрелите проехтели в 9 ч сутринта. Преди това Луканов излязъл от вкъщи си и се качил в автомобила си " Пежо ", паркиран на метри от входа. Качил се в колата, само че се сетил, че е не запомнил нещо и се върнал, стигнал до домофона, звъннал на жена си Лилия и когато тя дала отговор, той лежал безжизнен на земята в локва кръв. Първоначално единствено една стара жена оповестява, че в близост се е навъртал клошар. После се оказва, че други хора са видели мъж с нахлупен над очите каскет и вехти облекла, само че обут в нови маратонки. Часове след убийството облеклата на клошаря били открити захвърлени във входа на близка кооперация, скрити зад нагревател.

Пистолетът е 9-мм Макаров ссъ заглушител. Става ясно, че със същото оръжие е погубен и Сергей Шанни напролет на същата година. Разследващите стигат до двама украинци, само че след разпити те са пуснати. Родните управляващи задържали обаче техен съгражданин - Алексей Кичатов, който живеел у нас. Следват и светкавични арести на още няколко души - шефа на Колонел Ангел Василев, водача му Юрий Ленев, племенник на Василев Георги Георгиев-Гопето и Александър Русов, апетитен за физическия палач на Луканов.

Кичатов и Русов сякаш вършат цялостни признания, само че по време на процеса излиза наяве, че те са изтръгнати с безчовечен изтезания. Това минира делото, само че в края на ноември 2003 година са наказани петима, като Василев е апетитен за гарант и е наказан на пожизнен затвор. Три години по-късно апелативният съд анулира доживотните присъди и оправдава петимата напълно. През 2007 година Върховен касационен съд удостоверява напълно решението на САС.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР