Обичате ли научнофантастични книги и филми? Ако се интересувате от

...
Обичате ли научнофантастични книги и филми? Ако се интересувате от
Коментари Харесай

“Апогей на страха” – първият научнофантастичен филм, заснет в космоса, е пред публикуване!!!

Обичате ли научнофантастични книги и филми? Ако се интересувате от космоса, то тогава отговорът Ви евентуално е “Да ”… Истината е, че доста хора стартират да се интересуват от просвета и космос откакто са били “откърмени ” като дребни с научна фантастика.

Всички научнофантастични филми до този миг, даже и мястото на деяние да е било в космоса, са снимани тук, на Земята … Скоро обаче ще се случи историческо събитие. Космическият екскурзиант Ричард Гариот, който хвърча в космоса през 2008 година до “Международната галактическа станция ”, и който е прочут като дизайнер на компютърни игри (като един от неговите артикули е известната игра Lineage).. в действителност е съумял да снима един къс игрален филм – “Апогей на страха ”.  Общата дълготрайност на кино лентата е единствено 8 минути, само че става въпрос за исторически филм – първият научнофантастичен филм, сниман в действителност в космоса!!!

 Apogee of Fear

Филмът “Апогей на страха ” е първият научнофантастичен филм, сниман в космоса – и то на “Международната галактическа станция ”. Photo credit: NASA

За страдание Гариот до този миг не е съумял да разгласява кино лентата, тъй като се сблъскал с бюрокрацията на НАСА, оповестява уеб сайтът NASAWatch. НАСА, която до този миг е съдействала на доста научнофантастични филми, като “Трансформърс ” и “Армагедон ”, не поискала да даде позволение на Гариот да пусне кино лентата в общественото пространство. Причината за това била, че филмът представял галактическата организация в прекомерно несериозна светлина – действителни астронавти, които явно вместо да правят сериозна работа, са артисти в игрален филм. Последва плевел митинг в интернет измежду медиите и стана ясно, че публиката фактически желае да изгледа този исторически филм.

И по този начин през днешния ден, на 23 януари 2012 Ричард Гариот разгласи, че е съумял да извоюва победа и към този момент има документално позволение от НАСА да разгласява кино лентата. Изглежда, че скоро той ще бъде обществено наличен!!!

Сюжетът на кино лентата е следният: галактическият транспортен съд “Союз ” си потегля от “Международната галактическа станция ” дружно с Гариот, Волков и Кононенко.  На борда на станцията остават Юрий Лончаков, Майк Финк и Грег Чемитъф. Чемитъф споделя: “Радвам се, че се отървахме от това момче ” (Гариот).

Но една седмица по-късно екипажът на станцията тъгува по Гариот. Някъде тогава “Международната галактическа станция ” бива нападната от извънземни.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР