Обемът на новия пакет от мерки за стимулиране на японската

...
Обемът на новия пакет от мерки за стимулиране на японската
Коментари Харесай

Япония стимулира икономиката в периода на пандемия с почти 700 млрд. долара

Обемът на новия пакет от ограничения за стимулиране на японската стопанска система, наранена от пандемията от ковид, ще възлезе на към 78,9 трилиона йени (691,5 млрд- долара), заяви организация " Киодо ", съобщи БГНЕС.

Правителството на страната ще отпусне 55,7 трилиона йени (488,2 милиарда долара) от бюджета. Останалите средства в размер на към 23,2 трилиона йени (203,3 милиарда долара) са частни вложения. Очаква се пакетът от ограничения да бъде утвърден на 19 ноември. Обемът му надвиши съвсем два пъти упованията на икономистите.

Използвайки тези средства, японските управляващи имат намерение да усилят икономическата поддръжка за популацията и бизнеса. Семействата с деца под 18-годишна възраст ще получават компенсации в размер на 100 хиляди йени (около 880 долара) за всяко дете. Миналата година всички поданици на Япония, в това число непрекъснато пребиваващите чужденци, получиха еднократно заплащане от 100 000 йени като част от поддръжката за популацията на фона на пандемията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Италианският министър председател Марио Драги разгласи, че държавното управление е...

Новите ограничения за стимулиране на стопанската система са част от предизборните обещания на премиера Фумио Кишида, който встъпи в служба през октомври.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР