Обект, извършващ нерегламентирана търговия с рибни продукти е установен при

...
Обект, извършващ нерегламентирана търговия с рибни продукти е установен при
Коментари Харесай

БАБХ установи обект с нерегламентирана търговия с рибни продукти в Бургас

Обект, извършващ нерегламентирана търговия с рибни артикули е открит при инспекция в Бургас. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), представени от Българска национална телевизия.

Нарушението е открито в ход на инспекции, които стартираха тази седмица в морския град малко преди Никулден. На собственика на магазина е формиран акт.
 
Най-напред е бил тестван рибният пазар " Краснодар ". Инспекциите на БАБХ включват прецизно съблюдаване на температурния режим за предпазване на рибите. Той би трябвало да бъде в интервала от -18 до -25 градуса, прецизират от организацията. Проверява се и документите, която следва да потвърждава произхода на стоките.

Инспекциите на БАБХ включват стриктно съблюдаване на температурния режим за предпазване на рибите. Той би трябвало да бъде в интервала от -18 до -25 градуса, прецизират от организацията. Наред с това изложената за продажба прясна риба наложително би трябвало да бъде сложена в лед.

От БАБХ посъветваха клиентите, че за да се ориентират дали е прясна рибата, могат да извърнат внимание на очите на рибата - те би трябвало да са бистри и изпъкнали, а хрилете й - прибрани.

По думите на някои търговци тази година прясната риба е поскъпнала, като това е резултат от слабия улов. Въпреки това те успокоиха, че шаран за празника има задоволително и проблеми с доставянето няма да има, въпреки и на леко нараснала цена.

Засилените инспекции ще продължат до 7 декември и ще се правят в комерсиалните мрежи, рибните пазари и заведенията за публично хранене в цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР