Обединеното кралство загуби влияние след Брекзит и се превърна в

...
Обединеното кралство загуби влияние след Брекзит и се превърна в
Коментари Харесай

Бивш външен министър: Брекзит направи Обединеното кралство нация с по-нисък статус

Обединеното кралство загуби въздействие след Брекзит и се трансформира в една от многото „ междинни сили “ в света, сподели някогашният външен министър Дейвид Милибанд.

Милибанд, в този момент президент и основен изпълнителен шеф на Международния избавителен комитет, сподели, че с цел да обърне упадъка, Обединеното кралство би трябвало да влезе в нови „ структури и задължения “ с Европейски Съюз във връзка с външната политика.

„ Отношенията ни в НАТО са мощни, само че с Европейски Съюз съвсем не съществуват. И това е още по-очевидно, откакто войната в Украйна сближи Европейски Съюз и НАТО “, сподели той.

Милибанд допусна, че низходящата наклонност в Обединеното кралство може да се форсира, в случай че Доналд Тръмп бъде избран отново по-късно тази година. Но той има вяра, че даже в случай че Джо Байдън завоюва втори мандат, „ предупредителните знаци за американската воля, самообладание и дарба да обезпечат интензивно и продължаващо стратегическо световно водачество към момента са налице “.

Той добави: „ В свят, в който Европейски Съюз доставя оръжия на Украйна, приема 6 милиона украински бежанци, е главен фактор в развиването, взе участие в Г-20 и е регулаторна суперсила в региона на търговията, климата и цифровите технологии, имаме потребност нашето мислене да се промени. "

„ Политиката на Обединеното кралство по отношение на Русия, отделена от Европейски Съюз, ще бъде по-слаба и по-малко ефикасна. Същото важи и във връзка с Китай. Така че решението на Обединеното кралство през 2019 година да откаже политически и външнополитически връзки с Европейски Съюз би трябвало да бъде анулирано. Трябва да бъдат въведени структури и задължения, които да подтикват съдействието и координацията в доста области от споделен интерес в региона на външната политика, защитата, сигурността и политиката за развиване. “, сподели още някогашният външен министър.

Коментарите на Милибанд отиват по-далеч от всяка политика, обрисувана до момента от лейбъристите за по-тясно съдействие с Европейски Съюз, в случай че партията завоюва властта на идващите общи избори.

Милибанд, който беше външен министър от 2007 до 2010 година при Тони Блеър и Гордън Браун, споделя, че „ една от заблудите на Брекзит “ е, че ориста на Обединеното кралство ще зависи единствено от личните му решения, а не от способността да се ангажира и да се пазари с други страни.

Той сподели: „ Опасността за английските политици беше илюстрирана от държавното управление на Джонсън: пожелателно мислене за нашата мощ и позиция в свят, доминиран от възходящи световни опасности и мускулести, транзакционни, ловки – от време на време грабителски – народи и недържавни артисти, всички възходящи под въздействие на отслабването на многостранната система.”

Англия, сподели той, към момента има световен обсег и мощ и резервира твърда и мека мощ. Освен това е една от най-богатите страни в света и има привилегията да има място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Но имаме императив да разберем действителностите на нашата власт такава, каквато е през днешния ден, а не каквато беше преди. ", безапелационен беше Милибанд.

„ Ние нямаме финансите на Саудитска Арабия, котвата на Европейски Съюз на Франция, районния активизъм и апетита за риск на Турция или демографската мощ на Индия или Индонезия. Ние сме една от многото „ междинни сили “ в световната система. Нашето благосъстояние, военни активи и известност са намалели по отношение на другите през последното десетилетие. ", означи той.

„ Позицията ни по сериозни ползи от стопанската система до климатичната рецесия, националната сигурност и интернационалното развиване ще се утежни, в случай че не действаме дружно. Причината е елементарна: светът върви към нездравословно неравновесие, а Англия е от неверната страна на някои от основните трендове. ", добави някогашният външен министър на Англия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР