Обединеното кралство и Европейският съюз постигнаха сделка за търговските споразумения

...
Обединеното кралство и Европейският съюз постигнаха сделка за търговските споразумения
Коментари Харесай

Лондон преговаря с Брюксел за търговията на Северна Ирландия след Брекзит


Обединеното кралство и Европейският съюз реализираха договорка за комерсиалните съглашения за Северна Ирландия. Така се поставя завършек на разногласията по отношение на търговията на района

Новината стана ясна след среща сред английския министър председател Риши Сунак и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Споразумението има за цел да облекчи комерсиалните потоци сред Англия и Северна Ирландия и да постави завършек на най-големия проблем, откакто Англия напусна Европейски Съюз.

Към момента бизнесът в Северна Ирландия следва разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на държавната помощ и Данък добавена стойност. Това значи, че държавните заплащания в помощ на компаниите в Северна Ирландия и данъчните облекчения би трябвало да бъдат в границите, избрани от Европейски Съюз - държавното управление на Обединеното кралство желае да отстрани тези ограничавания.

Но Европейски Съюз вижда всяко подчинение на договорката след Брекзит, която контракти с Обединеното кралство през 2019 година, като нарушаване на интернационалното право.

Във вътрешнополитически проект се счита за успех за Сунак. Но оповестяването на договорката среща съпротивата на юнионистката партия в Северна Ирландия и реакцията на някогашния министър председател Борис Джонсън, който е срещу договорката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР