Обединеният технически колеж – София, и Техническият колеж – Казанлък,

...
Обединеният технически колеж – София, и Техническият колеж – Казанлък,
Коментари Харесай

Обединяват се два колежа в структурата на Техническия университет – София

Обединеният механически лицей – София, и Техническият лицей – Казанлък, се сплотяват в Технически лицей в структурата на Техническия университет – София.

Постановление за преобразуването беше признато от Министерският съвет по искане на ректора на висшето учебно заведение. То е направено въз основа на решение на университетския съвет и позитивна оценка от Националната организация за оценяване и акредитация.

Целта на обединяването на двата колежа в едно главно звено е консолидиране на структурите и понижаване на административната тежест, с което се реализира усъвършенстване на финансовите разноски, възстановяване на качеството на образованието и на изискванията за развиване на университетския състав.

С обединяването няма да се трансформират местоположенията, в които понастоящем се организира образованието на студентите. Базите в Казанлък, Ботевград, Козлодуй и София се резервират. Не се трансформират също професионалните посоки и специалностите, по които студентите се приготвят за придобиване на степен „ професионален бакалавър по… “. Обучението ще се обезпечава от научен състав на главен трудов контракт в Техническия университет – София, единен в две катедри. За профилираното практическо образование са привлечени и водещи експерти от промишлени предприятия.

Утвърденият от Националната организация за оценяване и акредитация потенциал на звеното е за общо 760 студенти по специалности от професионалните посоки „ Машинно инженерство “, “Електротехника, електроника и автоматика “ и „ Енергетика “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР