Обединеният регистър на безследно изчезналите при особени обстоятелства хора в

...
Обединеният регистър на безследно изчезналите при особени обстоятелства хора в
Коментари Харесай

Близо 40 000 души са обявени за безследно изчезнали в Украйна

Обединеният указател на безследно изчезналите при особени условия хора в Украйна все още съдържа информация за 37 000 жители, съобщи Укринформ, като се базира на украинския омбудсман Дмитро Любинец, заяви Българска телеграфна агенция.

" В момента имаме единен указател на хората, които са изчезнали при особени условия. Той е в развой на попълване с информация и съгласно последния отчет, който получих през вчерашния ден, в листата в този момент попадат повече от 37 000 украински жители ", означи омбудсманът на събитие в Киев.

Според него става въпрос за пълнолетни цивилни, деца, както и за военнослужещи. По думите му броят на хората в листата ще нараства. Отделно от това Любинец уточни, че Русия отвлича и лишава от независимост украински цивилни от началото на въоръжената си експанзия, т.е. от 2014 година.

Според омбудсмана руснаците нарушават интернационалните филантропични закони, тъй като в Женевската спогодба съществува директна наредба, а точно - Член 3, която не разрешава на враждуващите страни да взимат цивилни за заложници.

" Има наредба, само че Руската федерация продължава да го прави. И казусът, евентуално, е че те не са понесли никакви последствия за нарушаването на тази норма ", сподели представителят за човешките права на Върховната рада. Той означи, че през последните 10 години Руската федерация не е предоставила никаква информация за цивилните, които държи.

Украинският омбудсман съобщи, че управляващите са употребявали неведнъж каналите си за връзка с съветската страна, по-специално, той персонално е имал контакти с съветската си колежка Татяна Москалкова, по време на които неведнъж е бил повдиган въпросът за арестуваните цивилни. " За страдание, до момента това не докара до никакъв резултат. Именно тъй като не можем да получим никаква информация от Русия, не виждаме точния брой на нелегално арестуваните от страната агресор ", уточни Любинец. Според него никой не може да каже, даже на доктрина, какъв брой време ще е належащо на украинските управляващи, с цел да върнат всички цивилни жители, които сега се намират в плен на Русия, тъй като в този момент не съществува нужният инструментариум за постигането на този резултат./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР