Oбединението между Продължаваме промяната“ и Демократична България“ ще върне интригата

...
Oбединението между Продължаваме промяната“ и Демократична България“ ще върне интригата
Коментари Харесай

Обединението между ПП и ДБ ще върне интригата в политиката

Oбединението сред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ще върне интригата за първото място на изборите. Няма по какъв начин обаче то да не мине без доста мощна борба с другата съществена политическа мощ – ГЕРБ. Това ще докара до изключване на опциите за вероятно съдействие сред изброените партии и ще намали благоприятни условия за „ сформиране на постоянно държавно управление в 49-ото Народно заседание “, съобщи пoлитологът Димитър Ганев пред БНР.

Според него не трябва да се чака да се организира по-различна предизборна акция от тези, на които сме привикнали да разясняваме през последните две години.

„ Не виждам за какво тази акция да е по-различна от обичайна конфронтационна акция. И в този момент част от партиите акумулират своята електорална поддръжка от отрицанието на другия “.
При коалиция на статуквото ГЕРБ-ДПС-БСП, това би довело ГЕРБ да подари огромна част от регионалните градове на Политическа партия, да им разреши да се наместят в локалната власт и да имат политическа резистентност в идващите 4 години.Какво ще ги накара да го създадат? Същият въпрос могат да си задават и от Политическа партия, които при възможна коалиция с ГЕРБ не биха имали съвсем никакъв сериозен пробив в локалната власт, което ще направи от Политическа партия нестабилен политически индивид, поради липса на корени в локалната власт “.

Димитър Ганев акцентира, че би трябвало да се видят резултатите от изборите на 2 април т.г., с цел да се прави прогноза има ли късмет за кабинет в идния 49-ия парламент или вероятността есента има избори 2 в 1 с локалните се усилва.

„ Второто, което би трябвало да се види, е дали публичният напън за образуване на държавно управление ще бъде друг от този, който беше в 48-ото Народно събрание. Дали хората към този момент ще бъдат толкоз изнервени, че политическата цена за това да влезеш в коалиция ще бъде по-ниска, в сравнение с, в случай че не влезеш “, разяснява Ганев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР