Обединението между БСП и Левицата!“ за местните избори в София

...
Обединението между БСП и Левицата!“ за местните избори в София
Коментари Харесай

БСП и ,,Левицата!“ стиснаха ръце за местните избори в София. Ето кого издигат официално за кмет

Обединението сред Българска социалистическа партия и „ Левицата! “ за локалните избори в София към този момент публично е реалност. И стана на фона на слагането на огради към Паметника на Съветската войска, който и двете обединения пазят от пренасяне. Лидерите на Българска социалистическа партия в София Иван Таков и на „ Левицата! “ Костадин Паскалев дружно оповестиха в Българска телеграфна агенция, че застават зад кандидатурата на синдикалистката Ваня Григорова.
На конференцията уредниците показаха и Манифест за един либерален град. В него са разказани концепциите, които имат за превръщането на столицата в подобен – децентрализация на финансовите средства за регионите, повече пари за опазване на здравето, спорт, обучение и обществени действия, прекъсване приватизацията на общинска благосъстоятелност. Освен това плануват капиталова политика, подчинена на две съществени цели – създаване на детски градини и възкръсване на кварталите от периферията. Спиране на процесите на разделяне на учебните заведения на „ елитни “ и други “, написа още в манифеста.
„ Представителите на пазара имат пари,ние имаме глас. И нашият глас също би трябвало да бъде чут. Защото София е за всички “, декларира Григорова.
„ Имаме обща цел – да има посланичество на елементарните хора в институциите и ръководството. Към момента милионерите могат да си купуват закони, благоволението на ръководещите, а елементарните хора постоянно се усещат нечути. Другата причина, заради която одобрих това предизвикателство е, че от 33 година София се ръководи от десни партии. Виждаме в какво положение е, по тази причина непрестанно си приказваме за ремонт на ремонта, не доближават средства за обществени действия, аутосорват се обществени услуги. Това би трябвало да спре! В цивилизовани западни страни всеобща процедура е обществените услуги да се предостаставят и финансират, и управляват от общината “, разгласи Григорова при започване на конференцията.
От обединеното ляво желаят да се преразгледат концесиите, да се пристъпи към отговорно ръководство на столицата и към отбрана на трудещите се в нея. Синдикалният й опит оказва помощ да познава добре проблемите в общината, а те се отразяват най-сериозно върху трудещите се в столицата.
5 професионални структури, които се грижат за отбрана на трудовите права в няколко разнообразни бранша също пристигнаха да я поддържат.
Мотото на обединението която би трябвало да се образува е „ София за всички “.
Сред главните цели на Григорова е обзор на общинските услуги, които все още са отдадени за ръководство на частни структури. Концесията на водата в София е на дневен ред, а решение още не е взето, въпреки да имаше планове тя да се върне в общината.
Сметопочистването е втора тематика за нея. Общинското сдружение е сложено на колене, не знае дали ще може да продължи да оперира на депото в Долни Богров. Това са основни въпроси, с които би трябвало да се заемем в първия миг, в който имаме инструмент за това, акцентира кандидатката за кмет на София.
Ще има акцент и върху обществените услуги, включително домовете за остарели хора и приютите, както и дефицита за детски градини.
„ Благодаря на всички партии и обединения, които повярваха в обединението, която следва да създадем, че повярваха и, че Ваня може да изнесе тази извънредно тежка борба със статуквото и сглобката. Имаме следващият провален мандат в Следствен отдел към окръжна прокуратура. Вместо да приказваме по тези тематики ни се сервира нещо толкоз тривиално като Паметника на Съветската войска и опита за демонтажа му “, съобщи водачът на столичните социалисти Иван Таков. И дефинира като извънредно провокативно ограждането на монумента. Той акцентира, че желаят да трансформират София да работи в полза на жителите, а освен за бизнеса.
Председателят на „ Левицата! “ Костадин Паскалев счита, че Григорова поредно и безкомпромисно отстоява обществената правдивост. И се разгласи за единна политика и единни претенденти. „ Смятаме и имам вяра, че тя ще работи за решение на проблемите с градоустройството и презастрояването на столицата, за детски градини и учебни заведения, с градския превоз, с даването на качествени услуги на жителите във всички сфери на подготвеност на общината, за ефикасното потребление на средствата “, съобщи той. И даде обещание да работят в общ екип за решаването на тези проблеми.
„ Политическата десница е обединена против българската памет, счита той. Единният ляв блок може да даде решения, които да възстановят достолепието на столичани. Нека го създадем дружно “, прикани Паскалев.
Най-големият зложелател на българските жители е апатията. Когато пасуваме, тогава бесовете вилнеят, съобщи тя. И напомни, че 60% от гласоподавателите не гласоподаваха на последния избор. „ Те това чакат – когато има безмълвие гласът на парите е доста мощен. А там, където диктуват парите, корупцията е причинност “, съобщи Григорова.
Таков разгласи, че още водят договаряния с разнообразни обединения. Сред тях са „ Неутрална България “, която включва 4 партии, както и с „ Нова зора “, „ Отечествения съюз “ Български земеделски народен съюз „ Ал. Стамболийски “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР