Обединен център за борба с киберпрестъпността, включващ 500 следователи и

...
Обединен център за борба с киберпрестъпността, включващ 500 следователи и
Коментари Харесай

Япония създаде единен център за борба с киберпрестъпленията

Обединен център за битка с киберпрестъпността, включващ 500 следователи и анализатори, отвори порти в японската столица, оповестява БГНЕС. Той ще работи в границите на Токийското полицейско ръководство, оповестява осведомителна организация Киодо.

По-рано експертите по закононарушенията във виртуалното пространство бяха разхвърляни в разнообразни подразделения на полицията и другите служби за сигурност. Сега те са събрани на едно място, като задачата е да се засилва битката с възходящия брой хакерски атаки.

През 2017 година бяха регистрирани над 3 милиона обири на компютърна информация или опити за сходни обири, в това число на персонални данни. Около една шеста от тези закононарушения са свързани с опитите да се получат секрети данни от кредитните карти. След като са се сдобили с тях, хакерите са откраднали 166 милиона $, двойно повече спрямо 2016 година

По данни на „ Киодо “ през предходната година компютърните системи на 82 организации, в това число 76 елементи компании, са били атакувани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР