ОББ подписа споразумение за предлагането на Програма Възстановяване“ в подкрепа

...
ОББ подписа споразумение за предлагането на Програма Възстановяване“ в подкрепа
Коментари Харесай

ОББ подписа споразумение за подкрепа по Програма „Възстановяване“

ОББ подписа съглашение за предлагането на Програма „ Възстановяване “ в поддръжка на бизнеса посредством гаранции от Фонда на фондовете
Споразумението за изменение и допълнение към „ Портфейлна гаранция за превъзмогване на следствията от пандемията Covid-19 “ ще предложи нова скица за поддръжка на бизнеса, изправен пред провокации на усложнената икономическа обстановка

ОББ подписа съглашение с Фонда на фондовете за изменение и допълнение към „ Портфейлна гаранция за превъзмогване на следствията от пандемията Covid-19 “ в границите на оповестената от държавното управление „ Програма „ Възстановяване “. Тя има за цел да даде достъп на дребния и междинен бизнес до запас от близо 2,5 милиарда лева

Програмата ще улесни достъпа на бизнеса до заеми за възобновяване на активността след последователното отпадане на ограниченията по отношение на пандемията, провокирана от Covid-19. Компаниите ще могат да получат пресен финансов запас за облекчаване на настоящите си потребности от ликвидност, само че също и за нови вложения, промяна и напредък. Актуализираните условия на гаранция плануват заемите да бъдат отпускани в къси периоди, с минимална административна тежест и без да е належащо материално поръчителство.

Сред останалите преимущества за бизнеса са още съкратени периоди за приемане на утвърждение и опция за усвояване; опция за договаряне на 12-месечен гратисен период; разсрочване на изплащането до  84 месеца; изясненост на процеса и минимизиране на административната тежест; финансиране до 3 млн. лева и до 70% от оборота за 2019 или 2020 година съгласно това за коя година той е бил по-голям; досегаемост във всички клонове на банките сътрудници, с което се обезпечава чудесно покритие на територията на цялата страна.

Крайните получатели са дребните и междинни предприятия (МСП).

„ С смяната в програмата получаваме опция да подпомогнем най-вече клиенти, които имат ясна тактика за превъзмогване на следствията от рецесията, демонстрират подготвеност освен да възстановят нормалните равнища и темпове на работа, само че и да възнамеряват уголемение или надграждане на бизнеса си, само че не разполагат със свободни активи, които да предложат като поръчителство. Чрез финансиране по програмата ще бъдат обезпечени спомагателни оборотни средства на компании, изпитващи краткотрайни ликвидни усложнения или заеми за осъществяването на вложения, свързани с изменен метод на работа – усъвършенстван и цифров.  С приоритет работим по въвеждането на програмата, тъй че чиновниците на ОББ, отговарящи за работа с бизнес клиенти, да познават изискванията й и да могат да я оферират от началото на месец юли. “, разяснява Десислава Симеонова, изпълнителен шеф „ Малки и междинни предприятия и корпоративно банкиране “ в ОББ.

Финансовият инструмент се извършва в сходство с Приоритетна ос 2 „ Предприемачество и потенциал за напредък на МСП “ на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване.

За Фонд на фондовете:

Основната активност на Фонд на фондовете е структурирането и ръководството на финансови принадлежности, съфинансирани от Европейските структурни и капиталови фондове.  Дружеството ръководи обществен запас в размер 1.2 милиарда лева и предлага на пазара необятен диапазон от дългови, дялови и квази-дялови принадлежности за да обезпечи по-лесен достъп до финансов запас на частния и обществения бранш в България посредством новаторски и гъвкави форми на финансиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР