О т "Изправи се! Мутри вън!" вече имат готови законопроекти.Това

...
О т "Изправи се! Мутри вън!" вече имат готови законопроекти.Това
Коментари Харесай

От Изправи се! Мутри вън! предлагат създаването на Комисия по ревизията

О т "Изправи се! Мутри вън! " към този момент имат подготвени законопроекти.

Това стана ясно на брифинг пред публицисти на Мая Манолова от гражданската платформа.

"Първият план за решение ще бъде за основаването на Комисия по проверката ", съобщи Мая Манолова на площад "Славейков ".

"Тя ще се заеме преди всичко с "черните каси на властта " - автомагистрали, държавния ВиК холдинг, държавната петролна акция, предприятието за ръководство на язовирите и така нататък, с цел да се ревизира по какъв метод са възлагани публични поръчки и дали е отклоняван публичен запас ", уточни тя.

"Смятаме да създадем инспекция на националната стратегия по енергийна успеваемост поради получавани многочислени сигнали за нарушавания и отклонение на средства в процеса на санирането ".

"Ще проверим и решенията на Министерския съвет за предходната година за установяване на средства по разнообразни пера, за разнообразни браншове и за разнообразни общини ". По думите й единствено за последните месеци Бойко Борисов е похарчил над 5 милиарда лв., които ще бъдат тествани.

"Народът ни отреди значимата роля да бъдем парламентарния омбудсман, да бъдем парламентарната група на жителите. Това, което считам да направя, е да отворя Народното събрание за жители, за майките на деца с увреждания, представители на дребния бизнес, хората, които стоят зад екологични дела, с цел да внесем техните оферти неотложно ", сподели още Манолова.

"Също по този начин ще проверим огромните публични поръчки. Ще създадем съответни оферти за промени в Закона за публичните поръчки. А също по този начин и концесиите. Освен концесията за Летище София ще проверим и концесиите, които са свързани с рандеман на подземни благосъстояния - това са концесиите за злато, цветни метали, кариерите ", сподели още Манолова.

В работата на тази комисия ще бъдат включени всевъзможни други скандални тематики, които предложат българските жители, стана ясно от думите на Мая Манолова.



"Друг ангажимент, който ще поемем, е за незабавна поддръжка на дребния бизнес, на дребните компании и на българските семейства, наранени от коронавирус ", сподели още Манолова.

Първият закон, който ще упорстват да бъда отворен, ще бъде Законът за изключителното състояние.

"В него ще създадем оферти за съответни текстове, свързани с еднократна помощ на микропредприятията, а точно всички, които са наранени от коронавирус рецесията, имат оборот, намалял с повече от 30%, да получат по една депутатска заплата в размер на 7000 лева За останалите, наранени от COVID-19 и с понижени обороти ще предложим страната да поеме % от техните непрекъснати разноски, което е и европейска процедура, т.е. да бъдат подкрепени освен затворените по време на локдауна браншове, а всички, които са претърпели загуби вследствие на пандемията за избрани най-тежко потърпевши браншове като туризъм, превоз ще предложим до края на тази година да бъдат опростени половината от дължимите осигуровки ", посочи Манолова.

Тя добави, че ще предложат съответна поддръжка за самоосигуряващите се лица, които до този миг са получили единствено по 290 лева директна поддръжка плюс опция да се възползват от безлихвени и нисколихвени заеми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР