Трафик през Дунав мост отново изнерви шофьори на тежкотоварни автомобили.

...
Трафик през Дунав мост отново изнерви шофьори на тежкотоварни автомобили.
Коментари Харесай

Сериозни опашки на Дунав мост

Трафик през Дунав мост още веднъж изнерви водачи на тежкотоварни коли. На граничния пукт във Видин още веднъж има километрични опашки. Повече от 10 часа чакат водачи, с цел да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост, макар че в края на май бяха подхванати ограничения за облекчение на тежкотоварния трафик.

След среща с представители на транспортни компании, беше повишен броят на чиновниците, които правят гранични инспекции от двете страни, оповестява Българска национална телевизия. Тогава водачи недоволстваха и поради откриването на частен буферен паркинг, през който би трябвало да преминат преди да стигнат до граничния пункт.

Въпреки направените промени, от няколко дни още веднъж има закъснение при прекосяването на товарните коли. Опашката от чакащи е още  преди буферния паркинг.

„ Пет часа съм се редил да вляза в паркинга. Колегите спят по пътя. И тука към този момент 14-и час не можем да излезем ”, споделят водачи.

Според водачи аргументите са ограничавания в Румъния. Казват, че закъснение има и на самия граничен пункт. „ 17 часа чакаме на границата и съм на медикаменти. Румъния нещо има проблеми. Пътища ги затварят поради жегата ”, допълват чакащите.

„ Границата не работи. Ако работи границата, няма да има опашка. “ Твърдят, че зеленият кулоар, който беше обезпечен за прекосяването през пункта на товарни коли, пренасящи бързо развалящи се артикули, не работи.

От сдружението, което стопанисва " Дунав мост 2 " оповестиха, че на граничния пункт за прекосяване са отворени всички трасета. Пет от тях са за товарните коли. Обясняват забавянето и със засиления трафик. Само товарните коли, които минават през последните дни в двете направления са над 2500.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР