НЗОК ще заплаща лекарствата, изписани на пациенти, които се лекуват

...
НЗОК ще заплаща лекарствата, изписани на пациенти, които се лекуват
Коментари Харесай

От другата седмица НЗОК ще плаща лекарствата за COVID пациенти


НЗОК ще заплаща медикаментите, изписани на пациенти, които се лекуват на домашно лекуване. Това ще се случи още от другата седмица, тъй като НЗОК към този момент утвърди промените в методиката на заплащането, сподели пред публицисти в Народното събрание здравният министър Стойчо Кацаров.

Пациентите с Коронавирус ще могат да бъдат лекувани и амбулаторно. На процедура ние сме подготвени със пускане напълно на амбулаторно лекуване на пациенти. Днес тази методика беше съгласувана от БЛС, с шефове на столични ДКЦ-та. Те са доста удовлетворени от това, което е обезпечено като нови благоприятни условия за по този начин наречените Коронавирус зони. Очаквам в доста къси периоди другата седмица от тези 39 в началото регистрирани Коронавирус зони, да станат най-малко 150. Така че пациентите с Коронавирус да могат да бъдат лекувани и амбулаторно. Утре излиза в държавен вестник решение на НЗОК със лист от медикаменти, които ще могат да се предписват на заболели с, добави Кацаров.

Той отбелязa, че това се случва за пръв път в историята на НЗОК, тъй като до момента е финансирала домашно лекуване на хронични болести, а за пръв път ще финансира едно остро заболяване, каквото е Коронавирус.

Лекарствата ще бъдат безвъзмездни и всички типове проучвания също,уточни министърът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР