Нюйоркският кмет, демократът Бил де Блазио спечели втори мандат с

...
Нюйоркският кмет, демократът Бил де Блазио спечели втори мандат с
Коментари Харесай

Бил де Блазио спечели втори мандат като кмет на Ню Йорк

Нюйоркският кмет, демократът Бил де Блазио завоюва втори мандат с 66 % от гласовете на изборите през вчерашния ден съгласно неофициалните резултати от изборната комисия на града, представени от ДПА.

При преброени 93 % от гласовете главната му съперничка, републиканката Никол Малиотакис, получи едвам 28 %.

Пред последователи, които честваха успеха му на празненство в музея Бруклин нощес, кметът се зарече да направи Ню Йорк "най-справедливия град " в Америка, обещавайки да усили вложенията в детски ясли и налични жилища, да оборудва с камери всички служители на реда и да се пребори за повече пари за възстановяване на метрото.

"Видяхте някои значими промени през последните четири години, само че още нищо не сте видели ", написа кметът в Туитър, празнувайки преизбирането си.

По думите му вотът в Ню Йорк - една от няколкото изборни победи за Демократическата партия на локалните избори в цялата страна, е изпратил обръщение към Белия дом. "Не можеш да посягаш полезностите на Ню Йорк и да побеждаваш, господин президент. Ако се обърнеш против полезностите на своя роден град, твоят роден град ще отвърне на удара ", сподели Де Блазио, обръщайки се към родения в Ню Йорк Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР