Ню Йорк. Почти никой не се яви на обществените акции

...
Ню Йорк. Почти никой не се яви на обществените акции
Коментари Харесай

NBC: Малцина се появиха на акция „в защита на белите животи“ в САЩ

Ню Йорк. Почти никой не се яви на публичните акции в десетки американски градове, които трябваше да бъдат извършени в неделя в границите на самодейността „ Марш в отбрана на белите животи “, оповестява телевизионният канал NBC .

През последните две седмици в обществените медии бяха оповестени апели за присъединяване в „ Марш за белите животи “. Според канала тези, които са се пробвали да го осъществят, са членове на десните организации, както и сдружения на неонацисти и поддръжници на белия супремасизъм. Събитието е замислено като отговор на придвижването „ Животът на черните има значение “, което се афишира за повече права на афроамериканците.

Според NBC в плануваното време единствено един човек е пристигнал на митинга в Албакърки, Ню Мексико, трима във Форт Уърт, Тексас и няколко в Лос Анджелис, Калифорния. В Роли, Северна Каролина и няколко други града, събитията „ Марш за белите животи “ бяха авансово анулирани от уредниците. Само един човек се е явил и на акцията в Ню Йорк.

Във всички тези случаи десетки, в случай че не и стотици, антифашисти и членове на придвижването „ Животът на черните има значение “ се събраха на местата, където беше планувано да се провеждат дейности в отбрана на живота на белите. Те настояха да се предотврати разпространяването на расизъм в Съединените щати.

Тези, които преди този момент приказваха в обществените мрежи за „ Марш в отбрана на белите животи “, настояват, че в Съединените щати постоянно се нарушават правата на бялото население. Те обърнаха внимание на случаите, когато белите стават жертви на закононарушения, осъществени от чернокожи.

Превод и редакция Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР