Ню Йорк. Отговорът на САЩ на предложенията за сигурност на

...
Ню Йорк. Отговорът на САЩ на предложенията за сигурност на
Коментари Харесай

The New York Times: Отговорът на САЩ на предложенията на Русия отваря пътя към преговори за нов ДРСМО

Ню Йорк. Отговорът на Съединени американски щати на предложенията за сигурност на Русия проправя пътя за образуване на договаряния за ограничавания за разполагане на ракети със междинен и дребен обхват (РСМО). Това заяви в сряда вестник The New York Times , цитирайки документи, с които разполага.

Според сведенията на изданието, в писмения отговор до Русия се показва, че Съединени американски щати са подготвени да обсъдят взаимни правила за ограничение на РСМО. Освен това американската страна и нейните съдружници са подготвени да договарят за въвеждането на взаимни правила, които лимитират обсега и местоположението на военните учения, тъй че придвижването на военните да не може да се преглежда като евакуиране на сили за евентуална офанзива. В същото време в отговора ясно се споделя, че Русия няма да има право на несъгласие върху разполагането на нуклеарни оръжия, войски или стандартни оръжия.

По-рано в сряда американската страна съобщи на Русия своя писмен отговор на предложенията на Москва за гаранции за сигурност.

Съединените щати преустановиха отговорностите си по Договора за разпродажба на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) на 2 февруари 2019 година въз основа на хипотетично нарушаване на съглашението от Русия. Вашингтон за първи път разгласи това през юли 2014 година Според администрацията на Съединени американски щати Руската федерация е нарушила контракта, създавайки ракетата 9M729. Москва отхвърли тези обвинявания, като показа редица насрещни искове, засягащи да вземем за пример детайли от американската система за противоракетна защита в Европа.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР