Ню Йорк. Неправилно работещ нагревател предизвика пожар, който изпълни жилищна

...
Ню Йорк. Неправилно работещ нагревател предизвика пожар, който изпълни жилищна
Коментари Харесай

Politico: 19 души са загинали при пожар в сграда в Ню Йорк

Ню Йорк. Неправилно работещ радиатор провокира пожар, който извърши жилищна постройка в Ню Йорк (в Бронкс) с гъст пушек, предизвиквайки гибелта на 19 души, в това число девет деца в неделя при най-смъртоносния пожар в мегаполиса от три десетилетия, написа американският вестник Politico .

Комисарят от противопожарната работа Даниел Нигро сподели, че пожарът „ е почнал от нередовен електрически радиатор “ в жилищен блок и е обхванал втория и третия етаж на 19-етажната постройка. Вратата на жилището е била оставена отворена, което е разрешило на дима бързо да се популяризира в цялата постройка, сподели Нигро.

Някои поданици „ не можаха да избягат заради дима “, сподели Нигро. Пожарникарите „ откриха жертви на всички етажи, които бяха умряли от прекъсване на сърцето и дишането “, сподели той, наричайки случая „ невиждан “.

Стефан Рингел, старши консултант на кмета Ерик Адамс, сподели, че убитите деца са на 16 или по-малко години. Много от жителите на постройката са били от западноафриканската страна Гамбия, сподели Адамс, като там е имало огромна мюсюлманска общественост.

Тринадесет души остават приети в болница в сериозно положение, сподели Рингел. Общо повече от 60 души са ранени. Повечето от жертвите са умряли от задушаване с пушек, сподели Нигро. Адамс назова броят на починалите „ отблъскващ “.

Приблизително 200 пожарникари са се отзовали на повикването към 11 часа сутринта в неделя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР