Ню Йорк, 30 октомври 1938 година. Орсън Уелс съобщава за

...
Ню Йорк, 30 октомври 1938 година. Орсън Уелс съобщава за
Коментари Харесай

Радиоводещият Орсън Уелс предизвиква паника в САЩ, съобщавайки за атака на извънземни

Ню Йорк, 30 октомври 1938 година. Орсън Уелс оповестява за настъпление на марсианци по радио CBS.
" Дами и господа, не знам от кое място да стартира! Вероятно от това, което лежи полузаровено пред мен в голяма дупка! То е най-ужасяващото нещо, което в миналото съм виждал! Изпълзява от дупката и идва насам! На към 20 ярда е от мен! "
След пет минути настава тишина. Най-страшната тишина, която ще накара милиони слушатели да излязат на улицата. Те са пропуснали началото на предаването, а то е изключително значимо: " Дами и господа, Columbia Broadcasting System показва Орсън Уелс и неговия Mercury Theatre on the Air във " Война на световете " от Хърбърт Уелс! "
В настъпилата блъсканица ранените и умрелите от инфаркт са хиляди. Армията на спасението раздава противогази. Някои се самоубиват, с цел да не попаднат в ръцете на извънземните.
Представено е под формата на изключителни вести и прекъсва прогнозата за времето, заради което доста хора в действителност мислят, че са нападнати от извънземни. Над шест милиона индивида са слушали предаването и полицейските сектори са били заринати с позвънявания. В едно малко градче във Вашингтон, по време на предаването стопира токът и доста от жителите се въоръжават и се скриват в планините.
От CBS дават обещание повече в никакъв случай да не пробват сходно нещо. Когато Пърл Харбър е атакуван три години по-късно, доста хора считали, че спирането за изключителни вести е било смешка.
Източник: Уикипедия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР