Ню Орлиънс Пеликанс навакса цели 24 точки изоставане и успя

...
Ню Орлиънс Пеликанс навакса цели 24 точки изоставане и успя
Коментари Харесай

Скандални съдии почти развалиха мача на сезона в НБА

Ню Орлиънс Пеликанс навакса цели 24 точки закъснение и съумя да повали неуверения тим на Бостън Селтикс с крайното след продължение в може би мача на годината в Националната Баскетболна Асоциация. Момчетата на Стан Ван Гънди демонстрираха необикновен темперамент и воля за победа, само че за жалост дуелът ще се запомни най-много с някои неуместни решения на съдиите, като да вземем за пример изгонването на гарда на " пеликаните " Джей Джей Редик поради елементарен пас към един от реферите на дуела.

BIGGEST COMEBACK IN TEAM HISTORY!

... |
— New Orleans Pelicans (@PelicansNBA)
Освен това, съдийската тройка се нуждаеше от видеоповторения в значително случаи в края на срещата, което тотално разруши ритъма на игра и несъмнено не беше най-приятното нещо за неутралните фенове.

Another review because we all put on the TV to watch the fucking refs this afternoon.

This is ruining what should be an enjoyable game. Do something about this.
— Keith Smith (@KeithSmithNBA)
Чрез успеха Ню Орлиънс стопира отрицателната си серия от две поредни загуби и се изкачва до 11-ата позиция в Западната конференция с актив от 13-17. Бостън пък продължава да среща проблеми, като провалянето е 15-о такова от 30 мача през сезона за отбора на Брад Стивънс. " Келтите " заемат шестото място на Изток.



Бостън потегли решително в срещата и посредством доста мощна втора четвърт си завоюва удобен задатък от 16 точки на полувремето - 47:63. " Келтите " придвижиха положителното си показване и в първите минути от второто полувреме, когато подвигнаха разликата в резултата на цели 24 точки при 55:79. Там някъде беше и последният блестящ момент в играта на отбора на Брад Стивънс, защото Зайън Уилямсън и компания се завърнаха в мача и съкратиха дистанцията на единствено 11 точки при започване на последния интервал. При оставащи 11:42 минути от частта гардът на Пеликанс Джей Джей Редик беше изпъден с две бързи механически поради това:

JJ Redick was ejected from the game after this exchange with a ref.
— SportsCenter (@SportsCenter)
Скандалното решение за Редик като че ли стимулира още повече младия състав на Ню Орлиънс, който изравни резултата със серия от 22:11 в идващите седем минути - 98:98. Последва страхотна драма в края, в която основни герои се оказаха Зайън Уилямсън и Джейсън Тейтъм. Първо крилото на Бостън наниза панер за 105:106 в интерес на своя отбор, а по-късно Зайън отговори с панер и фаул за 108:106. Последната точна офанзива в постоянното време още веднъж бе на Тейтъм, който вкара мача в продължение с съвършен пробив - 108:108.

oh man. Tatum gorgeous floater to force overtime with 0.2 seconds left.
— Rob Perez (@WorldWideWob) Съдиите бяха подготвени да позволен сериозна неточност по средата на спомагателните пет минути, откакто свириха нарушаване на плеймейкъра на Ню Орлиънс Лонзо Бол против Кемба Уокър. Треньорът на Пеликанс Стан Ван Гънди обаче употребява правото си да оспори решението на реферите и предстоящо го завоюва, като играта се възобнови със противоречива топка в центъра на игрището. Джейлън Браун даде задатък на Бостън при 111:112 и към 70 секунди до края на дуела, само че Брандън Инграм изригна с значима тройка в края, последвана от следващия пропуск в мача на Кемба Уокър. Джош Харт и Инграм довършиха " келтите " с сполучливи опити от наказателната линия за крайното 120:115.
Brandon. Ingram. Clutch.

B.I. (31 PTS) buries the HUGE triple to put NOP up late on ABC!
— NBA (@NBA)
Именно Инграм приключи като топреализатор за Ню Орлиънс с 33 точки и 6 битки. Зайън Уилямсън изигра следващия си феномален мач през сезона - 28 точки, 10 битки и 4 асистенции, Джош Харт се включи със 17 точки и 10 битки от пейката, а Лонзо Бол вкара 16 точки.

Tatum watching Kemba brick every 3
— Stephen A. Smith Burner (@SASBurnerAcct) За Бостън Джейсън Тейтъм бе най-полезен с 32 точки и 9 битки, Джейлън Браун добави 25/6/9, само че при 7/23 пукотевица от игра. Кемба Уокър бе огромният дебитор на Бостън, защото вкара 14 точки при 5 сполучливи опита от 21 стрелби, в това число ужасяващото 1/12 от тройката. Тристан Томпсън добави 14 и 9 битки, а Арън Несмит вкара 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР