Ням​а как Пловдив, който е най-динамично развиващият се регион, с

...
Ням​а как Пловдив, който е най-динамично развиващият се регион, с
Коментари Харесай

Тодор Чонов, зам.-кмет по транспорта: Премахването на левите...

Ням​а по какъв начин Пловдив, който е най-динамично развиващият се район, с инфраструктура, която е проектирана през 60-70-те години на предишния век за придвижване на 100 000 транспортни средства, да поеме сегашния трафик, който е в пъти по-интензивен. Много пъти сме казвали, че ​в Пловдив влизат вс​еки месец по 5 млн. транспортни средства. Няма по какъв начин без сходни съвременни инфраструктурни планове да подсигуряваме усмиряване на трафика. 

Считаме, че си коства да се изтърпи това стеснение, което ще бъде основано в този момент, тъй като планът ще  донесе голям позитив за жителите на Пловдив единствено след година-две.  Убедени сме, че решението за този план е вярно и още щом това оборудване проработи, трафикът ще се разтовари доста. Ограничаването на левите завои не е нещо, което ние сме измислили - такава е наклонността в цяла Европа. Особено в гъстонаселена градска среда с натоварен трафик. Знаете, че тъкмо левите завои са съществена причина за ПТП-та в градски условия.

Това съществуващо кръгово, съгласно данните на Пътна полиция, е една от зоните с най-голяма централизация на ПТП-та. Считаме, че премахването на левите завои тук е положително решение, тъй като кръстовището на Баня Старинна е със сериозен потенциал и светлинна регулация. Така че сътрудниците имат подготовка и са проиграни разнообразни разновидности, тъй че циклите на светофарите на прилежащите кръстовища да бъдат настройвани съгласно пиковите часове и трафика. 

Бул. „ 6 септември “ им​а спомагателен потенциал да поем​е новия трафик, тъй като е една от относително едва натоварените артерии. Що се отнася до ул. „ Никола Войводов “, тя ще бъде самобитен байпас на източната част на бул. „ Марица-юг ", до момента в който върви строителството, за което се извиняваме на жителите и молим за схващане и самообладание.   

Започваме със затварянето на източната част на бул. „ Марица-юг ", като придвижването се пренасочва по ул. „ Никола Войводов “ и бул. „ 6 септември “. Имаме увещание на строителя, че няма да се затваря " Цар Борис III Обединител ", а единствено при потребност ще се лимитира придвижването. До началото на пролетта ще сме подготвени от изток против Водната палата и идната година строителството ще продължи западно от моста на Панаира.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР