Нямаме рискови пера по бюджета, Нямаме просрочени задължения към чужди

...
Нямаме рискови пера по бюджета, Нямаме просрочени задължения към чужди
Коментари Харесай

Болниците ще получат по 259 млн. лв. на месец вместо предвидените 180 млн. лв.

„ Нямаме рискови пера по бюджета, Нямаме просрочени отговорности към непознати фондове. 6 млн. лева от запаса са освободени по предложение на оперативното управление на НЗОК, те ще се дадат на лечебните заведения за активността им, осъществена през септември, октомври и ноември “. Това съобщи пред по време на работна среща с публицисти шефът на касата проф. Петко Салчев.

По думите му, по 259 млн. лева, вместо плануваните 180 млн. лева, ще получат лечебните заведения за активността си през месеците септември, октомври и ноември, съгласно последното решение на Надзорния съвет.

„ Тъй като имаме неусвоени средства от първите месеци, тези милиони се прибавят към това, което е налично сега и се преразпределят за активността на лечебните заведения “ разясни проф. Салчев. Той осведоми, че до края на годината за болнична помощ са разпределени 774 209 730 лева

Управителят на касата бе безапелационен, че „ мантрата за касата, която дефинира ниски предели към този момент я няма “.

„ Категорично желая да подчертая, че това не са раздадени пари за харчене, а това са индикативни стойности и ние ще заплатим това, което бъде регистрирано от лечебните заведения “, акцентира проф. Салчев.

В допълнение той уточни, че преди началото на договарянията по НРД са изпратени писма до лечебните заведения договорни сътрудници с предлагането да споделяг какъв размер активност и при какви цени на клиничните пътеки биха желали да работят отсега нататък.

Според проф. Салчев това се прави, с цел да се види изначало какви са разликите и дават отговор ли цените на упованията на изпълнителите на активност в болничната помощ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР