Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от ковид.

...
Нямаме протокол как да лекуваме деца и бременни от ковид.
Коментари Харесай

Джипи: Загубата на обоняние не е омикрон, у нас има и други щамове

Нямаме протокол по какъв начин да лекуваме деца и бременни от коронавирус. Голяма част от хората не желаят да се записват, огромна част от родителите не желаят да изследват децата си. При Омикрон болестта протича по-леко като лек грип - хрема и раздразнение в гърлото 2 дни и се завършва. В България е по-тежко, тъй като заради ниското имунизационно равнище циркулират и другите варианти като Делта и най-старият вариант Алфа, имам пациент, който предходната седмица загуби аромат и усет, което изрично не е Омикрон ". Това изясни в " Денят стартира " доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

Според него математиците считат, че действително болните от ковид в страната би трябвало да се умножат от 3 до 5 пъти. Д-р Георги Миндов добави, че старите разновидности имат 2 пъти по-голяма податливост към затруднения, хоспитализации и тежко протичане.

" На кантар сме за преобладаване сред Омикрон и Делта, да не си вършим смешка. Лекарите са на лимита на силите си, към 50-60 дейни случая следи всеки общопрактикуващ доктор. Бустерни дози се поставят най-вече, има ваксини, само че има такива, на които годността изтича януари и февруари ", добави доктор Георги Миндов.

Според него медикаментите за коронавирус са огромната вяра след имунизациите. Д-р Георги Миндов разясни, че сега коронавирус зоните са неработещи и посочи, че зелените документи би трябвало да отпаднат единствено в случай че са отстранени в цяла Европа. Засега не се разисква увеличение на потребителската такса, сподели още доктор Георги Миндов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР