Нямаме прекъсване на учебния процес заради ниските температури, каза служебният

...
Нямаме прекъсване на учебния процес заради ниските температури, каза служебният
Коментари Харесай

Сашо Пенов: Няма прекъсване на учебния процес заради ниските температури

" Нямаме спиране на образователния развой поради ниските температури ", сподели служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов пред публицисти.

" Засега нямаме недоволства от учебни заведения, които да са прекъснали образователния развой заради ниските температури, с изключение на там, където има изключителни обстановки като изгоряла апаратура. В такива случаи се минава към образование в електронна среда ", уточни министърът.

Пенов означи, че до момента е имало един случай на прекосяване в отдалечено образование поради щета в отоплителната система. Той подсети още, че през миналата седмица децата са били в междусрочна почивка.

На въпрос дали са обезпечени финансови средства за енергийните потребности на образователните заведения, министърът сподели, че всички учебните заведения имат преходни останки, които са им задоволителни, с цел да посрещнат потребностите си.

Относно обстановката с грипа, министърът подсети, че има решение учениците в дадена област да са в грипна почивка първите дни, а в случай че се наложи в същия регион още веднъж да се разгласи зараза поради наново повишението на болните хора там, може да има образование в отдалечена електронна среда. Той посочи, че тези решения се вземат в съгласие с Министерството на здравеопазването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР