Нямаме пълен анализ на сегашната структура на икономиката и социалната

...
Нямаме пълен анализ на сегашната структура на икономиката и социалната
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Да не се очакват мистични чудеса от Плана за възстановяване

" Нямаме цялостен разбор на сегашната конструкция на стопанската система и обществената сфера, нямаме и прогнози в Националния проект за възобновяване и резистентност ". Това сподели пред БНР икономистът проф. Боян Дуранкев. 

Той уточни измененията, направени сред първия и четвъртия вид

" По първия дирек - " Иновативна България ", ГЕРБ даде 20%, а в този момент са 27,4% от ресурса. Тук имаме усъвършенстване. В стълба " Зелена България " бяхме 37%, в този момент сме 36,8% - няма мърдане, само че най-вече средства ще отидат в този дирек. За " Свързана България " от 22% при ГЕРБ в този момент са 17,8%. Намалението при " Справедлива България " е от 21% на 18%. С тези промени се вписваме в проектите на другите страни. Не би трябвало да се чакат мистични чудеса от този проект, тъй като има една написана съществена цел - да способства за икономическото и общественото възобновяване от рецесията, подбудена от пандемията. Колкото и да се вършат спомагателни кръпки, отново ще се впишем почти в тези параметри ". 

В предаването " 12+4 " проф. Дуранкев добави: 

" Критиката, която тече сега, не е нещо, което ще докара до коренна смяна. Време е Планът да бъде предаден в Европейската комисия ". 



Интервюто с проф. Боян Дуранкев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР