Нямаме допирни точки с БСП, че да правим предизборна коалиция

...
Нямаме допирни точки с БСП, че да правим предизборна коалиция
Коментари Харесай

Христо Гаджев, ГЕРБ: Нямаме допирни точки с БСП

" Нямаме допирни точки с Българска социалистическа партия, че да вършим предизборна коалиция с тях. Това, което се случи на лидерската среща е нещо, което приказваме от изборите. Изпратихме и господин Паси и президентът Плевнелиев да приказват с всички партии. Аз не виждам какво общо имаме с Българска социалистическа партия, с цел да бъдем в едно държавно управление. Общи цели имаме даже и с " Продължаваме промяната ", такива имаме и с Българска социалистическа партия, само че това не значи, че ще вършим държавно управление с тях ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев в студиото на „ Добро утро, Европа “ по Euronews Bulgaria.

В идващото държавно управление би трябвало да подходим отговорно и да търсим консенсус. Тъй като в този момент партиите решиха, че това не е добре за тях, отиваме на нови избори, добави той.

А по отношение на връзките на партията с президента, Гаджев сподели: „ Нямаме по-различни връзки с Румен Радев от 2016г. насам. Ние сме главният му съперник. Призивът ни президентът да даде третия мандат на Демократична България беше достоверен. Ако подобен бе даден на " Демократична България ", в този момент щяха да текат диалози за държавно управление “.

„ Има периоди, които не могат да бъдат съкратени. Зависи какъв брой време ще имаме в 48-ото Народно Събрание, с цел да приемем част от законите за правосъдната промяна на второ четене. От 45 ограничения, които би трябвало да бъдат направени по Плана за възобновяване и резистентност, единствено 10 са направени. Министерски съвет не си е приключил работата, 8 законопроекта оттова не са импортирани в Народното събрание, а това трябваше да се случи от дълго време “, добави той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР