Нямам притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята. Това

...
Нямам притеснение изтребителната ни авиация да остане на земята. Това
Коментари Харесай

Няма проблем авиацията да е на земята, отсече Каракачанов

Нямам терзание изтребителната ни авиация да остане на земята. Това мнение изрази военният министър Красимир Каракачанов за отчета на комисията за самолетите, за който News.bg. писа . Той въпреки всичко призна, че започването на нова процедура ще забави процеса по закупуване на нов вид военен аероплан за авиацията ни. Стартирането на нова процедура значи целият този път, който е извървян до момента, да стартира изначало, акцентира министърът. Каракачанов не е обезпокоен от това обаче.

Около 5 милиарда лв. ще коства цяла ескадрила от 16 самолета и ние не бързаме с тази покупка. Министърът на защитата избира да ремонтираме авиацията ни.

 Сагата за изтребителите стартира изначало
Сагата за изтребителите стартира изначало

Временната парламентарна комисия за изтребителя предлага на Министерство на защитата да промени плана за капиталов разход

Не ме тормози това, че ще прегледаме нещата от начало, уточни Каракачанов. Вземат се ограничения за действието на МИГ 29. По думите му миговете до 2020 - 2030 година можели да летят. С по-малко пари можело да възстановим нашите самолети. Имаме задоволително самолети, които стоят на земята, акцентира военният министър, съгласно който е въпрос на време да купим нови изтребители и не би трябвало да се бърза.

Поне в идващите 10-12 години нашата авиация ще е в боеспособност, в случай че я ремонтираме. Иначе Каракачанов желае нов аероплан, а не втора или трета ръка.

На въпрос на News.bg не се ли тормози да не влезе в несъгласие с президента Румен Радев, той сподели: " Правителството се избира в тази постройка от Народното събрание. По Конституция Народното събрание е органът, който може да вземе решение в една или друга посока ".

Каракачанов е срещу самолетите ни да стоят в хангарите, откакто можем да ги употребяваме. Една ескадрила нямала да ни реши проблемите. Министърът беше безапелационен, че не желае за неговото ръководство да се приказва, че са осъществени неща, с които е ощетена страната.

 Лобистите реализираха своето по приземяването на бойната авиация, безапелационен Радев
Лобистите реализираха своето по приземяването на бойната авиация, безапелационен Радев

Новият Висш съдебен съвет трябвало да удостовери избора на остарелия за нов началник на Върховен административен съд

Припомняме, в последните няколко дни още веднъж се разви неприсъствен спор през медиите сред президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов по въпроса за избора и закупуване на нов изтребител. За следващото нагнетяване на напрежение по тематиката способстваха и взаимните подмятания за лобизъм.

Утре следва последното съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание, на която би трябвало да се гласоподава и отчета по следствието й на процедурата.

 Скандалите към изтребителя - димна завеса?
Скандалите към изтребителя - димна завеса?

Възможно е да се цели закъснение на процедурата, съгласно Красимир Грозев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР