Нямам от какво да се притеснявам. Притеснява ме по-скоро непрекъснатото

...
Нямам от какво да се притеснявам. Притеснява ме по-скоро непрекъснатото
Коментари Харесай

Гешев не вижда допирна точка между българската и европрокуратурата

" Нямам от какво да се тормозя. Притеснява ме по-скоро непрекъснатото нарушение на правилото на господство на закона и правилото на разделянето на управляващите от българските политици. Не виждам допирна точка сред българската и европейската прокуратура. " Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти в Народното събрание преди днешното съвещание на правната комисията, на което изненадващо пристигна.

Срещата му с Лаура Кьовеши ще бъде в четвъртък. Иван Гешев също по този начин увери, че не се тормози от тази среща.

По думите на Гешев, войната, която изпълнителната власт води против прокуратурата, води до взрив на престъпността и връщане на равнища от преди приемането ни в Европейския съюз.

Според него щом политиците са недоволни от работата на прокуратурата, значи тя прави добре работата си. Гешев разгласи, че ще изпрати писмени предложения към правосъдния министър Надежда Йорданова и към съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обществено да обсъдят причините на страните по отношение на законопроекта за закриването на профилираното правораздаване.

Иван Гешев още веднъж обоснова недоволството си от намаляването на бюджета на правосъдната власт тази година, за което той внесе и обжалване в Конституционния съд. Според неговата теза това съставлява също нарушение на правилата на разделяне на управляващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР