Нямал информация, че камион тръгнал от Одеса, както твърди ФСБРуският

...
Нямал информация, че камион тръгнал от Одеса, както твърди ФСБРуският
Коментари Харесай

Владимир Путин не потвърди версията за българска следа във взрива на Кримския мост

Нямал информация, че камион тръгнал от Одеса, както твърди ФСБ

Руският президент Владимир Путин каза през днешния ден на конференция в Астана, че не е получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с гърмеж, който най-после се възпламенил на Кримския мост. Чул, че такава версия била развита от Федералната работа за сигурност (ФСБ), само че не било открито тъкмо дали подобен камион (зърновоз) е потеглил от пристанището на украинския град. Според първични съветски изказвания камионът се отправил от Одеса, минал през Русе, след това през Черно море стигнал до Грузия, а оттова траял към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил, пише .

Българските власти категорично отрекоха подобен камион да е влизал на българска територия. От думите на Путин следва, че щом въпросният камион не е тръгнал от Одеса, няма по какъв начин да е траял по маршрута, начертан от ФСБ. Сега ще би трябвало да се показа друга версия, тъй като Путин сподели, че чака да получи достоверна информация.

На конференцията той разсея и друго съмнение - че е решил да взе участие персонално в срещата на високо ниво на Г-20 идния месец в Индонезия. Такава информация породи догадка, че може да се срещне там за договаряния с американския президент Джо Байдън. " Не е решено дали да пътувам в Индонезия. Такъв въпрос не е обсъждан. А и не виждам нужда от договаряния с Байдън ", сподели той.

По мотив частичната готовност в Русия Путин съобщи, че тя е съвсем приключена и ще завърши след към две седмици. Вече са мобилизирани 222 000 от почти 300 000 души. От мобилизираните 16 000 са изпратени в бойните зони, тъй като са праминали къси подготовки от 5-10 дни.

Запитан дали може да се чакат нови масирани удари по украинските градове, съветският президент съобщи: " Сега няма потребност от всеобщи удари, най-малко не в този момент, в този момент има други задания ".

Путин също по този начин съобщи, че Русия няма за цел да унищожи Украйна. Той сподели, че не съжалява за решенията си по време на войната: " Действията ми са верни ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР