Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много

...
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Няма скрити клаузи за Шенген, някой се заиграва със страховете на българите

„ Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са обществени. Има доста дезинформация и заиграване със страховете на българите, че някакви колосални количества мигранти внезапно сме се задължили да одобряваме. Това не е правилно! Единственото, което България би трябвало да прави е да съблюдават Дъблинския правилник “.

Това съобщи пред „ БНР “ Лена Бориславова от “Продължаваме смяната ”, която разяснява новината за приемането на страната ни в зоната за неограничен надзор в Европа от месец март тази година по въздух и вода . Тя дефинира това като безапелационен триумф за България и напомни, че това е била задачата на последните няколко държавни управления от 12 години насам. По думите ѝ решението е било доста мъчно извоювано и напомни, че сега в цяла Европа се ускорява контрола сред страните. 

„ България съумя да обърне този тренд и за нас границите започнаха поетапно да падат “.

Според Бориславова изказванията в общественото пространство от последните няколко дни, че в страната ни са регистрирани към 6000 преминаващи емигранти , които следва да ни бъдат върнати , не дават отговор на истината. По думите ѝ България носи отговорност единствено за записаните на нейна територия бежанци, а този правилник важи за всички държави-членки на Европейския съюз от 2013 година. Тя направи прогноза, че отсега нататък мигрантите, за които ще дава отговор страната ни ще бъдат доста по-малко.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР