Няма съмнение, че се очаква увеличение на цената на тока,

...
Няма съмнение, че се очаква увеличение на цената на тока,
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЕВР какво ще ни се случи с цената на тока

Няма подозрение, че се чака нарастване на цената на тока, само че до 1 юли смяна няма да има, съобщи пред Българска национална телевизия някогашният ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов.

"В момента по енергоносителите в България не се съблюдава пазарна логичност. Компенсациите не могат да бъдат безкрайни ", сподели Иванов.

По думите му акцизът за електрическата енергия и природния газ е прекомерно дребен и в случай че бъде отстранен краткотрайно това няма да докара до сериозен проблем за бюджета.

"Течните горива не са стока, която се контролира както електрическата енергия и природния газ. Премахването на акциза върху течните горива е наложително да бъде осъществено посредством нотификация от Европейската комисия, липсва ли такава нотификация не можем да променим акциза даже със стотинка. Винаги може да се направи обосновано искане, различен е въпросът дали Европейската комисия ще го одобри ", добави Иван Иванов.

Според него декларираното от ръководителя на комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски, че България може да наложи несъгласие на ембаргото върху съветския нефт не би било потребен ход. "Това ще значи прекъсване на шестия пакет наказания, това не трябва да се допусне, аз съм срещу налагането на несъгласие ", съобщи изрично Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР