Няма риск за предвиденото увеличение на пенсиите от 1 юли

...
Няма риск за предвиденото увеличение на пенсиите от 1 юли
Коментари Харесай

Важно за пенсионерите! Новият социален министър с ключова новина за великденските добавки

Няма риск за плануваното нарастване на пенсиите от 1 юли с 11% по по този начин нареченото швейцарско предписание поради изплащането на великденски добавки. Това увери служебният обществен министър Ивайло Иванов на церемонията по предаване на властта в министерството.
„ Няма риск за нарастването, защото те са заложени в бюджета на Държавното публично обезпечаване. Сумата, за която се приказва – към 40-50 милиона, не може да е в риск на система, която обслужва 24 милиарда лева, тъй че това не може да е риск за системата на Националния застрахователен институт “, сподели той.
Преди дни Народното събрание одобри на първо четене препоръчаните от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи промени в бюджета на Държавното публично обезпечаване – за погашение на великденски добавки от 75 лв. на пенсионерите с пенсия под линията на беднотия от 526 лв.. За задачата са нужни 40 милиона лв..
Междувременно от Българска социалистическа партия внесоха сред първо и второ четене предложение за диференцирани великденски добавки за всички пенсионери, като за тези с пенсия до линията на беднотия сумата да е 100 лв., а за останалите – 50 лв.. За сходни добавки са нужни 130 милиона лв..
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР