Няма разправии за министерски постове, нищо няма да помрачи нововъзникналото

...
Няма разправии за министерски постове, нищо няма да помрачи нововъзникналото
Коментари Харесай

Изненада от ГЕРБ! Стана ясна ролята на Мария Габриел в правителството

Няма разправии за министерски постове, нищо няма да помрачи нововъзникналото съгласие сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " за ротационно държавно управление, оповестява " 24 часа ".

Неназовани източници на изданието от Брюксел и София настояват, че моделът на държавно управление към този момент е обяснен. Единственият човек, на който ГЕРБ ще разчита в кабинета, ще е Мария Габриел. Всички останали министри по всяка възможност ще бъдат от " Продължаваме промяната ", само че не и от " Демократична България ".
-->
Този миролюбив модел бил координиран сред Брюксел и София в две направления. Първата е Кирил Петков и Асен Василев да одобряват Габриел като втори човек след премиера Николай Денков в кабинета. Тя ще е министър на външните работи и вицепремиер до момента в който акад. Денков заема поста на министър-председател в първите девет месеца. А Бойко Борисов от своя страна се е съгласил да поеме без възражения министрите на „ Промяната “.

До нощес бе ясно, че " Демократична България " няма да дадат свои хора за министри, само че няма да са и срещу състава на възможния кабинет на учения.

Румен Радев обмисля да връчи втория мандат в ръцете на Денков до петък, което значи, че на значимата дата 2 юни той ще се върне в президентството с план на държавно управление.

Единствените елементи, които явно ще се прецизират през тази седмица, ще са не сред ГЕРБ и Политическа партия, а сред Политическа партия и Демократична България – специалисти или политици ще са министрите на Денков. И дали единствено Денков и Габриел ще са блестящо оцветените в тази компания, която ще ръководи България до края на февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР