Няма работеща икономика без работещо образование. Това заяви съпредседателят на

...
Няма работеща икономика без работещо образование. Това заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната: Учителските заплати да са с 25% над средната |

Няма работеща стопанска система без работещо обучение. Това съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков по време на представянето на програмата за ръководство на партията.

Според партията главните проблеми сега на българското обучение са ниска функционална просветеност на учениците,  остарелите стратегии, неналичието на млади и стимулирани учители, както и отпадането на 17 000 деца на година от учебно заведение.

Според Петков междинната учителска заплата би трябвало да е с 25% над междинната за страната.

Парите би трябвало да следват качеството - да има стратегии за заплащане, които да подтикват достиженията на учителите, чиито ученици печелят олимпиади и интернационалните надпревари, съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Според Петков главен проблем е да не се зубри, а да се развива аналитичното мислене на децата.

Първокласниците през днешния ден би трябвало да са съответни на пазара на труда до 2080 година Повечето от тях ще имат повече от една кариера през живота си, уточни той.

Петков се разгласи и за безвъзмездни извънкласни действия, които да развиват гениите им и акцентира, че в тази област доста потребен за партията ще бъде музикантът Христо Петров - Ицо Хазарта.

Част от финансирането на науката да идва от бизнеса, а студентите да правят оценка професорите си, са други хрумвания на Продължаваме промяната в бранш обучение.

" Не би трябвало да се финансират университети, а проучвателен колективи. Парите би трябвало да са обвързани с резултатите. Ако се вкара финансиране на планов принцип, 80% от висшето ни обучение няма да се оправи ", уточни другият съпредседател на партията Асен Василев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР