Няма пряка заплаха за функционирането на единния европейски пазар заради

...
Няма пряка заплаха за функционирането на единния европейски пазар заради
Коментари Харесай

Продоволствената криза не заплашва Европа

Няма директна опасност за действието на единния европейски пазар поради продоволствената рецесия, която войната на Русия в Украйна е на път да сътвори.

Това сподели еврокомисарят по земеделието Януш Войчеховски след края на съвещанието на Съвет „ Земеделие и риболовство “ в Люксембург.

Същевременно тай съобщи, че изцяло поддържа настояването на украинския президент Володимир Зеленски Русия да бъде изключена от ФАО - Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации.

Вносът на царевица от Украйна за Европейски Съюз, който е главен за Общността, за тази година е 7,7 милиона тона спрямо импортираните 6,1 милиона за 2021 година Той добави, че съгласно прогнозата на Европейската комисия реколтата в Европейски Съюз за тази година ще е повече, в сравнение с през 2021 година От 8,1 млн. тона зърно тя ще нарасне на 9,1 млн., като не се чака цифрите да бъдат по-ниски през 2023 година

„ Това демонстрира, че имаме сигурността, от която се нуждаем “, безапелационен бе Войчеховски.

Еврокомисарят посочи, че рискът е най-вече за трети страни, само че добави, че коридорите на солидарността към този момент действат и износът от Украйна се усилва.

На въпрос за настояването на украинския президент Володимир Зеленски Русия да бъде извадена от ФАО - Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации, той отговори, че от Втората международна война не е имало офанзива против международното снабдяване.

„ Русия унищожава хранилища за зърно. В Черно море, което е изходно пристанище за десетки милиона тона зърно, са блокирани всички пристанища. Така че Русия сама се изключи от международната продоволствена общественост, изключително във връзка с сигурността на храните. Затова показвам цялостна взаимност с настояването на Зеленски ", заключи той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР