Няма промяна в българската позиция за Северна Македония. България не

...
Няма промяна в българската позиция за Северна Македония. България не
Коментари Харесай

Генчовска разби спекулациите за Скопие. Зове Лена да има доверие

Няма смяна в българската позиция за Северна Македония. България не води секрети договаряния със съседите за повдигане на ветото върху старта на договарянията им за участие в Европейски Съюз. Това съобщи външният министър Теодора Генчовска. Тя разруши появилите се по-рано през днешния ден спекулации за скришен проект за стартиране на районен съд Македония.

Пред публицисти след срещата си с министъра на външните работи на Република Азербайджан Джейхун Байрамов Генчовска съобщи, че последните диалози с представители на Северна Македония са се провели на 11 февруари тази година и не са довели до никакъв прогрес в връзките сред двете страни, съобщи Дир.бг.

По-рано през днешния ден БГНЕС популяризира информация, че се готви " парижко съглашение " под егидата на френския президент Еманюел Макрон и че президентът Румен Радев и министър председателят Кирил Петков се готвят за аудиенция в Париж.

Ветото щяло да падне, тъй като " френското председателство е дало обещание да включи всички български претенции в преговорната рамка и тяхното осъществяване да бъде обезпечено от самия Макрон, " написа БГНЕС, базирайки се на анонимни участници в последния Коалиционен лидерски съвет.

" В момента се приготвяме за публична аудиенция в Скопие и среща на експертните екипи сред външните министерства на България и Северна Македония. Нека Лена Бориславова има доверие на Външното министерство във връзка с политиката, която водим по отношение на Северна Македония ", прикани Теодора Генчовска.

Така външният министър разяснява изказването на представителя на премиера Бориславова след съвещанието на съдружния съвет от предишния петък, че е реализирано обединяване да има необятно единодушие по тематиката за Северна Македония, и е препотвърдено обещанието, че това ще мине през Народното събрание.

Лена Бориславова уточни още, че специалистите от външното министерство би трябвало да бъдат оставени да работят и да намерят най-хубавия метод да бъде показана българската позиция по този въпрос и тя да бъде предпазена от всеки един сътрудник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР