„Няма причини за присмех над руското танкостроене. Легендарният Т-34 съвместяваше

...
„Няма причини за присмех над руското танкостроене. Легендарният Т-34 съвместяваше
Коментари Харесай

Stern: Ако германците успеят да създадат „Леопард-3”, превъзходството на руската „Армата” ще остане в миналото

„ Няма аргументи за подбив над съветското танкостроене. Легендарният Т-34 съвместяваше редица прогресивни функционалности, които превъзхождаха другите танкове от това време. Иновационни бяха и моделите от времето на Студената война като Т-62, Т-64 и Т-72. Сега Т-14 „ Армата” също е следващ напредничав план.” Това декларирал английският боен специалист Никълъс Драмънд в изявление пред немското издание Stern под заглавие " Wenn die Deutschen mit dem Leopard 3 loslegen, wird es mit dem Vorsprung des T-14 schnell vorbei sein ".

Според Драмънд, западните специалисти до в този момент не са изучили нито един Т-14 на процедура, обаче всички доклади свидетелстват, че този танк има изпреварващ капацитет. Според разбор на английската войска, Т-14 превъзхожда всички съществуващи планове на НАТО. „ Ние би трябвало да се безпокоим. Преди всичко поради това, че танковете ще бъдат създадени в огромен брой” – подчертал специалистът.

„ Армата” има ред прерогативи. Например с помощта на своето релативно тегло той има висока подвижност, а неговото 152-мм оръдие може да поразява танковете на НАТО, в това число „ Леопард-2”, без да попада в диапазона на техните дейности. „ Ако това стане, то нашите танкове безнадеждно ще отстъпват на руските” – отбелязва Драмънд.

Според специалиста, съществени детайли на всеки предстоящ танков план е понижаване на габаритите и масата, а екипажът би трябвало да се сведе до 2-3 души. Второто условие е изолираност на екипажа от арсенала, което ще е допустимо в случай че оръдията бъдат ситуирани на отдалечено управляеми куполи с автоматизирано зареждане. Освен това бъдещите танкове би трябвало да преминат от вериги към колела.

Възможно е идващия модел „ Леопард” да бъде осъществен с потребление на тези нови разработки. По-скоро обаче развиването ще бъде „ не революционно, а еволюционно”. Успехите на Русия в танкостроенето „ мощно впечатляват”. „ Нито една страна обаче не има подобен опит и подготвеност като Германия. Струва ми се, че в случай че германците се заемат с създаването на „ Леопард-3”, то превъзходството на Т-14 бързо ще остане в миналото” – обобщава Драмънд.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР