Няма потенциал това управление да бъде свалено, ако не реши

...
Няма потенциал това управление да бъде свалено, ако не реши
Коментари Харесай

Патриотите очакват да има избори през март

Няма капацитет това ръководство да бъде свалено, в случай че не реши единствено да си тръгне. Неговият небосвод е март, съобщи в изявление за Нова телевизия съпредседателят на „ Обединени патриоти” Искрен Веселинов.

"Дали ще се разяснява Конституцията по това време, или други закони, нещата не се трансформират всъщност. Страхувам се обаче, че българското общество ще пропусне един сериозен късмет за смяна. Конституцията от посткомунистическата партия Българска социалистическа партия беше направена по този начин, че да не може да се трансформира. Този главен закон ражда систематични дефекти”, безапелационен бе Веселинов.

Той е на мнение, че измененията в правосъдната система и планът за понижаване броя на депутатите не могат да се осъществят без Велико национално заседание. Сметките, които демонстрират, че мъчно би се стигнало до Велико народно събрание Веселинов разяснява по този начин: „ Конституция напук не може да се направи. Никой не счита да натрапва на българските жители смяна в главния закон”, сподели депутатът.

Той направи своя коментар по отношение на компетентността на комисията, която ще преглежда измененията в Конституцията. „ Тя, въз основата на експертни мнения и на конституционалисти, ще каже има ли право нормално Народно събрание да промени Конституцията. Конституционалисти ще бъдат привлечени в работата на Комисията”, съобщи Веселинов.

Той изясни и сегашната аудиенция на военния министър в Съединени американски щати, както и обвиняванията, че страната ни е изгубила поддръжката на Щатите и в името да я завоюва още веднъж е подготвена да подписа „ каквато и да е сделка”.

„ Това е само посещаване за всички времена на български боен министър в Пентагона. За първи път военният министър на Съединени американски щати посреща българския си сътрудник на това равнище. Това е израз на внимание от страна на Щатите”, уточни Веселинов.

„ Няма договорка, не може да има договорка. Самото решение на Народно събрание приказва за една ескадрила. Това значи, че би трябвало да бъдат добити още осем изтребителя. Това обаче няма да се случи в този мандат. Процедурата по диалога би трябвало да стартира. Правителството няма да задължи българите с още една покупка, само че тя би трябвало да се случи, тъй като не може да пазим небето си с половин ескадрила”, добави още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР