Няма пострадали български граждани в следствие на силно усложнената метеорологична

...
Няма пострадали български граждани в следствие на силно усложнената метеорологична
Коментари Харесай

Бурята „Евридика“ взе 7 жертви в Гърция, няма пострадали българи


Няма потърпевши български жители в резултат на мощно усложнената метеорологична конюнктура, провокирана от бурята „ Евридика ” в Южна Гърция, изключително в региона на Южна Атика, са породени обилни опустошения и материални вреди.

Проливните дъждове са прекъснали остарелия път сред Атина и Коринт в региона на Неа Перамос, Мандра, Магули и Мегара. Затворени са учебните заведения в Мандра, Неа Перамос и Магула. В региона е оповестено изключително състояние. Екипи на противопожарната работа се пробват да доближат до бедстващите жители. До момента в региона на град Мандра, където ситуацията е най-сериозна, са открити седем жертви.

В посолството на Република България в Атина няма постъпила информация за потърпевши или бедстващи български жители в резултат на бедствието, оповестиха от Министерство на външните работи.

В региона на Мандра са затворени следните пътни сектори: при втория километър от остарелия народен път Елевсина – Тива в региона на Агиос Сотирас, община Мандра - и в двете платна; при 15-ия километър от остарелия народен път Аспропирго, платното в посока Коринт; при 21–я километър /пътен възел Парадисо-Елевсина/, в посока Коринт; при 24–я километър /пътен възел Мандрас/, платното в посока Атина.

Трафикът в горните точки се отклонява по новия народен път.

Министерството на външните работи предлага на българските жители, пътуващи или пребиваващи в южната част на Гърция, за личната им сигурност и улеснение на избавителните интервенции, да демонстрират нараснало внимание, да се осведомяват авансово за настоящата конюнктура, да заобикалят засегнатите региони и да съблюдават прецизно напътствията на локалните управляващи.

Очаква се неприятните климатични условия в региона да продължат до 19 ноември.

Българското посолство в Атина следи обстановката и е в непрекъснат контакт с локалните управляващи. При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за незабавни случаи: +30 6937 096 220. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР