Няма планове за удължаване на учебната година, нито за намаляване

...
Няма планове за удължаване на учебната година, нито за намаляване
Коментари Харесай

От МОН не планират удължаване на учебната година

Няма проекти за удължение на образователната година, нито за понижаване на пролетната или лятната почивка. Това прецизираха от МОН във връзка грипната почивка, която в няколко области бе удължена до края на тази седмица. Засега не се планува и смяна в датите на матурите за 7 и 12 клас. Учителите ще могат да преструктурират образователното наличие и да организират онлайн образования, написа " Дневник ", базирайки се на информация от просветното ведомство.
Училища ще бъдат затваряни, единствено при потвърден случай на болни от ковид учители или възпитаници, стана ясно през днешния ден.
В София ваканцията бе удължена до края на тази седмица, само че кметът Йорданка Фандъкова категорично акцентира, че това е поради заболеваемостта от грип вид Б, а не поради ковид. Грипната почивка ще продължи до края на седмицата и в областите Пловдив, Велико Търново, Враца, Ловеч и Стара Загора, както и община Силистра. Учениците в областите Плевен и Габрово са във почивка до второ предписание.
В области без доказани случай на ковид образователните занятия се организират при засилени хигиенични ограничения - от време на време проветряване на пространствата и трикратна стерилизация в границите на работния ден, сподели на брифинг по-рано през днешния ден шефът на националния щаб за битка с ковид Венцислав Мутафчийски.
Занятията в учебните заведения и детските градини ще бъдат спирани за 14 дни единствено при положение на доказан ковид при преподавател или възпитаник. Ако има деца, които са в контакт със болни от COVID-19, те не посещават образователни занятия, изясни той. Мутафчиев акцентира, че " не можем да си позволим една изгубена година за децата и студентите ", и напомни, че се не разрешават бели и зелени учебни заведения, както и екскурзии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР