Няма планове за удължаване на сезона във Висшата лига до

...
Няма планове за удължаване на сезона във Висшата лига до
Коментари Харесай

Висшата лига не планира да играе мачове в чужбина или да удължава сезона до 39 срещи

Няма проекти за удължение на сезона във Висшата лига до 39 мача и провеждането на срещи от шампионата в чужбина, съобщи Sky Sports.

Въпреки това клубовете разискват опцията по-конкурентни предсезонни мачове, които да се организират в чужбина. През 2008 бяха пуснати оферти за 39-и мач – спомагателен дуел от Висшата лига, който да бъде включен в общото класиране, само че който да се организира в чужбина.

Независимо че някои от топ клубовете поддържаха концепцията, с капацитета да се отворят нови маркетингови и телевизионни доходи в чужбина, концепцията бе необятно порицана от ФИФА, фенски организации и множеството мениджъри. Някои вестници в понеделник допуснаха, че предлагането за 39-и мач е още веднъж в проектите.

Но Sky Sports заяви, че предложенията (които били разисквани по време на срещата на притежателите във Висшата лига предходната седмица, само че които към момента се намират на доста ранен етап) са фокусирани върху това да създадат предсезонните мачове по-конкурентни, като в същото време се отворят първокласни нови интернационалните пазари.

Клубните публични лица гледат на предсезонните шампионати като съществуващия Азиатски трофей, с цел да видят дали има опция за осъществяване на сходни съревнования другаде, включвайки повече клубове от Висшата лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР