Няма планове за създаване на постоянно присъствие на военноморски сили

...
Няма планове за създаване на постоянно присъствие на военноморски сили
Коментари Харесай

От военното министерство обявиха: Няма планове за постоянно присъствие на сили на НАТО в Черно море

Няма проекти за основаване на непрекъснато наличие на военноморски сили на НАТО в Черно море. Това сподели на брифинг в Министерския съвет зам.-министърът на защитата Андрей Запрянов.

„ Във връзка с поставения въпрос за основаване на непрекъсната флотилия на НАТО ще отговоря аз, защото министър Красимир Каракачанов е в чужбина. Не се планува, няма проекти за основаване на непрекъснато наличие на военноморски сили на НАТО в Черно море. Изпълняват се проектите от срещите на високо ниво на НАТО във Варшава и се образува в Румъния многонационална бригада ", разяснява Запрянов и посочи, че това е остаряло решение от предходната година.

Въпросът бе заложен от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на информациите, че НАТО стартира основаването на Черноморски сили. Новината бе доказана и от основния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, само че съгласно информацията на процедура Черноморските сили ще бъдат основани в Румъния, ще бъдат построени главно от румънски военнослужещи, само че в региона ще бъдат пратени спомагателни самолети и кораби на НАТО.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР