Няма парламентарен контрол и затова наш ангажимент е да осъществяване

...
Няма парламентарен контрол и затова наш ангажимент е да осъществяване
Коментари Харесай

Биков пита кой предложи Спецов за шеф на НАП

" Няма парламентарен надзор и по тази причина наш ангажимент е да реализиране някакъв надзор върху служебното държавно управление ". Това сподели пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. 

Той акцентира, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са поради това, че има скандални назначения:

" Нормално е да бъдат заменени политическите екипи, но назначението на директор на Национална агенция за приходите (Румен Спецов - б.р.) е безусловно скандално и необяснимо, никой към момента не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим ".

Биков уточни, че въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за началник на приходната организация.  " Има ли присъединяване на Васил Божков в това служебно държавно управление? ", попита той и уточни, че новоназначеният шеф на Агенция " Митници " Павел Тонев е от времето на държавното управление на Пламен Орешарски. 

" Изтичането на данните от Национална агенция за приходите е хакерска офанзива, за която към този момент има обвинени и повдигнати обвинявания. Това може да се случи във всяка страна и се случва ", съобщи Биков в отговор на въпрос за случилия се по време на ръководството на ГЕРБ и шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова теч на персонални данни от Агенцията за доходи.

Бившият народен представител от ГЕРБ дефинира като погрешно изказванието, че Стамен Янев - шеф на Агенцията по вложения, е от ГЕРБ, като посочи, че той е бил назначен по времето на ръководството на Бойко Борисов, само че като представител на Движение " България на жителите ".  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР