Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по

...
Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по
Коментари Харесай

Новият министър: В Народния театър има артистичен протест

Няма открити нарушавания при инспекцията на Министерството на културата по проблема с Народния спектакъл, сподели новият длъжностен министър на културата Найден Тодоров пред Би Ти Ви.

В момента тече инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), която от ведомството изчакват какво ще покаже.

“Казусът с Народния спектакъл е доста забавен. Имахме един много артистичен митинг от страна на Александър Морфов, който разбирам. От това нещо бе основана една доста огромна вест “, разяснява Найден Тодоров.

“Това, което се случи там е един проблем, който можеше да остане вътрешен. От едвам страна, медиите са длъжни да осведомят, само че от друга – в една излязла от баланс система те подкрепиха този проблем да се трансформира в нещо, което не е “, сподели той.

По думите му партийната политика няма място в една културна институция.

На въпрос дали има партийни назначения в Народния спектакъл Тодоров съобщи, че не ги вижда като такива.

" Ако един министър се намеси фрапантно в политиката на културните институти, без да има нарушаване, тогава приказваме за нарушение на демокрацията “, добави служебният министър.

За партийните назначения прочетете в материала " Васил Василев трудоустроил и свои съпартийци в Народния спектакъл ".

Самият скандал в Народния спектакъл " Иван Вазов " се трансформира в многомесечна сага. Той стартира предходната година с надраскана врата. А при започване на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата освен на пиара Велислава Кръстева, само че и тази на кабинета на шефа Васил Василев.

На 29 октомври предходната година тя осъмна с изкъртена табелка и надписи: " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай ". Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е " известният причинител и че не се е крил ".

Кръстева бе дълготраен представител на Движение за права и свободи, някогашен народен представител, член на Комисията по просвета и медии и някогашен зам.-министър на културата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР