Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по

...
Няма открити нарушения при проверката на Министерството на културата по
Коментари Харесай

Министърът на културата: Разбирам артистичния протест на Александър Морфов

Няма открити нарушавания при инспекцията на Министерството на културата по проблема с Народния спектакъл. Има обаче открити решения, които от там още не знаят дали са верни. Това заяви новият длъжностен министър на културата Найден Тодоров в първото си телевизионно изявление, откакто зае този пост.

В момента тече инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), която от ведомството изчакват, с цел да видят какво ще покаже.

" Казусът с Народния театър е доста забавен. Имахме един много артистичен митинг от страна на Александър Морфов, който разбирам. От това нещо обаче бе основана една доста огромна вест “, разяснява Найден Тодоров.

Според него този проблем е трябвало да остане вътрешен, а директорът Васил Василев е трябвало да реагира още в самото начало на случилото се. Той обаче не го е направил, тъй като евентуално се е надявал този казус да се самореши, което не се е случило. 

" От едвам страна, медиите са длъжни да осведомят, само че от друга – в една излязла от баланс система те подкрепиха този проблем да се трансформира в нещо, което не е “, смята той.

По думите му партийната политика няма място в една културна институция. На въпрос дали има партийни назначения в Народния спектакъл Тодоров съобщи, че не ги вижда като такива.

" Ако един министър се намеси фрапантно в политиката на културните институти, без да има нарушаване, тогава приказваме за нарушение на демокрацията “, добави служебният министър пред bTV.

Той бе безапелационен, че Министерството на културата не може да бъде страна в този проблем, а би трябвало да направи всичко допустимо той да бъде решен.

" За мен най-важното сега е деескалация на напрежението, тъй като този проблем не е проблем, а е трансфорат в подобен ", съобщи Найден Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР