Няма основание да освободя директора на Народния театър, каза министърът

...
Няма основание да освободя директора на Народния театър, каза министърът
Коментари Харесай

Министър Николай Тодоров: Няма основание да освободя директора на Народния театър

Няма съображение да освободя шефа на Народния спектакъл, сподели министърът на културата Найден Тодоров по БНР. Министър Тодоров разяснява проблема с уволнението на Александър Морфов - основен режисьор на Народния спектакъл " Иван Вазов ", който преди дни беше уволнен от шефа на театъра Васил Василев.

Личното ми мнение е, че уволнението на Александър Морфов не трябваше да се случва по сходен метод, добави той. По думите му артистите, които защитаваха Морфов, са поискали от него да освободи шефа на театъра, макар че няма съображение за това. Говорим за линч, а това е противоположното на правовата страна, към която се стремим, сподели още той. Ако има учредения да освободя шефа на Народния спектакъл, ще го направя, само че такива няма, добави министър Тодоров. 

Проблемът сега в Народния спектакъл е разделянето, което се получава сред артистите, хора, които работят дружно, стартират да не си приказват, да се гледат изкривено, уточни още министър Тодоров. Министър Тодоров сподели още, че има вяра, че в никакъв случай не е късно една рана да бъде оздравена и че ще се опита да приказва и с двете страни по случая. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР